Krásy sloupských vyhlídkových tras

Květen přináší mnohé příležitosti díky příjemnému počasí. Letos nás sice vozí na houpačce mezi nízkými a vysokými teplotami, ale pro středu 18. května si naštěstí připravil jarní variantu. Tento den se ve Sloupu konala tradiční divadelní přehlídka škol „Sloupský tyjátr“. Přidali jsme se k našemu školnímu ansámblu, abychom jej podpořili a zároveň nahlédli do jiné krajiny než je náš okenský les.

V areálu sloupského Lesního divadla jsme se zdrželi pouze na zhlédnutí muzikálu „Noc na Karlštejně“ v provedení okenských žáků a paní učitelek (krásný tanec se stuhami) a za doprovodu písní s Pomády jsme seskákali po dřevěných schodech do údolí k Dobranovskému potoku. Sloup v Čechách nabízí několik vyhlídkových okruhů. Vybrali jsme si cestu k Malé Cikánské jeskyni. Vede podél již zmíněného potoka půvabným smíšeným lesem a zhruba v polovině narazíte na uměle vytvořený hluboký prostor ve skále. Pro naše lesní skřítky to byl povel k bujnému skotačení na pískovcových kvádrech, z nichž si vytvořili klouzačku. Po několika minutách mohli sloužit jako reklama pro tuto vyhlídkovou trasu. Domů jistě přijeli dokonale natužení kvalitním prachem zdejšího pískovce.

Pokud byste chtěli dětem dopřát i prohlídku druhé, daleko větší jeskyně, neváhejte a vyražte do Sloupu. Nejen tento vyhlídkový okruh, ale i další jsou skvěle značené a vedou po nejkrásnějších místech tohoto zákoutí Lužických hor.