V naší školní jídelně se snažíme o to, aby strava byla zdravá, chutná, pestrá a vyvážená a také splňovala požadavky MŠMT. (Vyhláška č.107/2005Sb. a Nutriční doporučení Ministerstva zdravotnictví ČR ke spotřebnímu koši)
Vaříme denně čerstvé jídlo z čerstvých surovin.
Používáme převážně čerstvou zeleninu.
Nepoužíváme dochucovadla, směsi koření, instantní základy na omáčky, bujony – glutamáty!
Používáme čerstvé bylinky, i z vlastní zahrady.
Málo solíme!
Málo sladíme!
Nevaříme z polotovarů!
Nepoužíváme žádné uzeniny!
Vaříme moderně, používáme konvektomat, který umožňuje vaření v páře, smažení na minimálním množství tuku, a to vše šetrně tak, aby se v potravinách uchovalo co nejvíce minerálů a vitamínů.
Snažíme se denně podávat dětem k jídlu zeleninu, či ovoce, buď čerstvou, nebo ve formě salátů.
Děti mají na výběr z neslazených i málo slazených nápojů (výhradně cukrem, ne náhradními sladidly), nápojů z čerstvých bylinek, čaje ovocných, či bylinkových.
Vaříme tradiční jídla, ale také zkoušíme nové recepty.
Udržujeme vysoký hygienický standart při přípravě jídla, při mytí nádobí i při úklidu prostor kuchyně, a jídelny.
Používáme ekologické mycí, čistící a prací prostředky.